(MP) måste tas på allvar

I gårdagens Dagens Nyheter (www.dn.se) publicerades en opinionsmätning som visar på en stark framgång för Miljöpartiet i Stockholms stad. För första gången på jag vet inte hur länge är oppositionen ikapp Alliansen i Stockholm (dock med 0.6 procentenheter, försvinnande lite alltså), vilket gör att kampen om väljarna för allvar nu hårdnar.

Den som har trott att vi i Alliansen skulle få en promenadseger vid kommunvalet i höst får naturligtvis tänka om. Det intressanta med mätningen är att det är Mp som står för hela oppositionens framgång, för de övriga två (S) och (V) är resultaten fortfarande bedrövliga.

För oss i Alliansen är det därför viktigt att vi på allvar synar Miljöpartiets politik i Stockholms stad. Många är de ”latteliberaler” som i dag säger att de vill rösta på Mp, men vad är det egentligen de säger att de vill rösta på? Ja, för det första är det Yvonne Ruwaida och inte Maria Wetterstrand som är Mp’s huvudkandidat i Stockholm. Många är nog de som sympatiserar med Wetterstrands karisma och – i huvudsak storstadsvänliga hållningar -, men som glömmer att i Yvonne Ruwaida gömmer sig en tvättäkta, hardcore gammaldags miljösocialist utan visioner och tankar om Stockholm som en dynamisk, framåt och växande storstad. De glömmer också att Mp i Stockholm vill samarbete med ett Vänsterparti som ser det som sin främsta utmaning att i Sveriges huvudstad återkommunalisera verksamheter, försvåra för privata initiativ, fördyra för vanligt folk genom att öka skatten och i huvudsak bedriva en politik som liberala, gröna väljare på Södermalm, i Vasastan eller på Kungsholmen inte vill ha.

Alliansen måste nu skärpa sig och tillsammans måste vi syna Miljöpartiet i staden ordentligt. Jag är övertygad om att vi kommer vinna kommunalvalet i Stockholm men vi kommer inte göra det på walk-over. Steg för steg ska vi syna och avslöja vilket Miljöparti som går till val i Stockholm och se att de inte är någonting annat än grönklädda vänsterpartister som är i otakt med sina väljare.

Tillsammans med våra vänner i kd, fp och c ska vi också visa att det är vi som har de bästa idéerna när det gäller miljö, stadsmiljö, stadsplanering, sociala frågor, integration och brottsbekämpning.

Om olejorgen

Ole-Jörgen Persson, kommunpolitiker i Stockholm. Vice ordförande (M) Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, ersättare (M) Stockholms kommunfullmäktige. Ledamot i socialnämnden i Stockholm. På den här bloggen är det dock mina egna åsikter som skrivs ned. Bor i Tensta.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar